Goldfrapp – Tales of Us

sep 13, 2013 by

Goldfrapp – Tales of Us

De band Goldfrapp heeft in meerdere opzichten twee gezichten. De band bestaat uit een duo, maar ook muzikaal is de aanzicht niet altijd hetzelfde. Zo hebben ze dramatische mooie luisterliedjes op hun naam staan met daar tegenover erg dansbare, maar ook kitscherige jaren ’80 pop. Twee uitersten.

Waar het vorige Goldfrapp album “Head First” bijna alleen maar bestond uit synthpopnummers, lijkt het duo op hun zesde album weer naar hun roots terug te keren. Op het debuutalbum “Felt Mountain” maakten we namelijk al kennis met de hypnotiserende stem van Alison Goldfrap aangevuld met de dromerige ambientachtige arrangementen van Will Gregory. Deze zijn terug! Geen jaren ‘80 synthpop meer, maar ijzige luisterliedjes om in te verdwalen.

De muziek op “Tales of Us” klinkt niet alleen filmisch ook de teksten vertellen verhalen die zo het witte doek witte doek op kunnen. Zo zou het nummer “Stranger” zo door kunnen als titelnummer van een willekeurige James Bond-film kunnen zijn. Maar niet alleen “Stranger” kent een mysterieus geluid. Het ‘mysterieuze’ is kenmerkend voor het hele album. Uitzondering hierop is “Thea”, het enige nummer op het album dat nog tekenen van dansbaarheid bevat.

Aanrader
Tales of Us is het mooiste wat Goldfrapp na “Felt Mountain” heeft gemaakt. Duidelijk is alleen dat niet alle Goldfrapp-fans op hun wenken bediend worden. Houd je alleen van de dansbare nummers van de band dan kan je dit album rustig links laten liggen. Voor alle anderen is “Tales of Us” een absolute aanrader!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>